Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Bente Johansen

Dyrlæge

Telefon56999351

Emailbialite@yahoo.dk

Medlem af Hovedbestyrelsen

Jeg går til valg på:

At frihed til at tage ansvar også i fællesskabet, kunne være overskriften for min fremtids vision
Størst mulig frihed for det enkelte menneske med mulighed for selv at vælge indhold i tilværelsen. Det er helt sikkert lettest at opnå, hvis man er i stand til at forsørge sig selv. Derfor vil jeg arbejde for, at vi udvikler et arbejdsmarked med plads og rum til flest mulige.  Hvis mennesker skal have lyst til at tage ansvar, skal vi slippe kontrollen og give dem tilliden og muligheden for indflydelse tilbage. Det gælder f.eks. på områder som børnehaver, skoler og i ældreplejen. Når man selv føler sig værdsat, med mulighed for indflydelse på egen tilværelse, er det at ønsket om også at gøre noget for fælleskabet opstår.  

En klimapolitik som holder
Hvis vi skal sikre en god tilværelse for vores børn og børnebørn, skal vi passe på den klode vi har. Allerede nu lider mennesker andre steder i verden alvorligt under klima ændringer, som vanskeliggør deres overlevelse. Det er også vores ansvar. Jeg vil arbejde for mere vedvarende energi, som vindmøller og solceller og for at afgifter bliver lagt om, så transport midler drevet af el bliver det foretrukne. Personligt er jeg meget optaget af tanken om cirkulær økonomi, hvor vi holder op med at smide ud, men i stedet satser på genanvendelse. Tanken om at mennesker sulter ihjel, samtidig med at 1/3 af verdens madproduktion går tabt, synes jeg er næsten ubærlig. Jeg vil arbejde for at bekæmpe madspild, både ude i produktionsledene og i vores husholdninger. 

Udsatte børn og familier
I et velfærdssamfund som vores, skal alle børn have en tilværelse hvor tryghed og leg er en selvfølge. Sådan er det ikke nu, alt for mange børn lever i familier hvor det i stedet er utryghed, misbrug og psykisk sygdom, der præger dagligdagen. Jeg vil arbejde for, at også de medlemmer af det danske samfund, som ikke selv har let ved at komme til orde, får en god og tryg tilværelse. Det kræver, at vi tør tale om de problemer der er og at vi vil afsætte de nødvendige resurser til indsatser. Jeg ønsker at endnu flere får mulighed for at bryde den sociale arv, så vi får et mere lige samfund.  

Lidt om mig
Jeg er født og opvokset på Bornholm. Efter nogle års ophold, med arbejde og uddannelse andre steder i Danmark, vendte jeg hjem og startede min egen dyrlægepraksis i Aakirkeby.Jeg er mor til 2 drenge på 18 og 23 år. Uddannet dyrlæge fra 1983 og har som sådan arbejdet med landbruget i mere end 30 år. Min fritid bruger jeg ud over på politisk arbejde på frivilligt arbejde med børn og unge, bl.a. som natteravn.  Hvis jeg skal slappe helt af er en tidlig morgen ridetur langs stranden det absolut foretrukne.